Wszystko mogę w tym, który mnie wzmacnia, w Chrystusie. (Flp.4.13)
Zupa pomidorowo-jaglana z awokado i czernuszką
ZOBACZ PRZEPIS
Kasza jaglana, awokado, owoc granatu oraz czarnuszka to produkty, które stanowią niezastąpioną broń podczas leczenia kandydozy. Ich połączenie w postaci kremu to niemal skalpel na candidę! Co więcej, ta kompozycja sprawdzi się doskonale nie tylko podczas leczenia, ale także w codziennej profilaktyce.
Moja rada
Jaglano-pomidorowy krem jest zawsze mile widziany w naszej leczniczej kuchni roślinnej. Dodaje dużo energii, a jego aksamitna konsystencja jest wyjątkowa i nawet dzieci chętnie jedzą takie danie. Z dodatkiem świeżego awokado, czarnuszki i ziarenek granatu to wręcz huragan druzgocący drożdżaki. Nie zwlekajcie, tylko jak najszybciej przygotujcie ten niesamowity krem i wygrajcie z Candidą!




Zupa pomidorowo-jaglana z awokado i czernuszką

  • 2-4OSÓB
SKŁADNIKI
  •  2 puszki pomidorów konserwowych lub 8 dużych dojrzałych
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1–2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • szczypta kurkumy
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • szczypta cynamonu (opcjonalnie)
  • sól morska lub himalajska
  • szczypta łagodnego curry (opcjonalnie)
  • 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego
  • 2 cm utartego kłącza imbiru
  • olej kokosowy (do smażenia)
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 granat
  • czarnuszka (do dekoracji)
  • pietruszkowe pesto (do dekoracji)
 
PRZYGOTOWANIE
Do rozgrzanego garnka wlej olej kokosowy, wrzuć posiekaną w piórka cebulę, przyprawy i podsmaż, stale mieszając. Dodaj pocięty na plasterki czosnek, a po chwili pomidory i ½ litra wrzątku.
Dopraw solą i gotuj pod przykryciem przez 10–15 minut na średnim ogniu.
Dorzuć kaszę jaglaną, zmiksuj i dopraw według uznania.
Zupę serwuj z awokado, owocem granatu i czarnuszką lub pietruszkowym pesto.


Proponowane artykuły

Wybierz jedną z kategorii lub rozwijaj się w każdej z nich